Main menu:

Відбулася звітна конференція жителів мікрорайону Русанівка

 

13.12.2012

8 грудня 2012 року орган самоорганізації населення «Комітет мікрорайону «Русанівка» (далі – Комітет) провів звітну конференцію у актовому залі Центру ПМСД «Русанівка» (колишній поліклініці сімейного лікаря) за адресою: вул. Ентузіастів, 49.

У звітній конференції взяли участь перший заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Кравченко С.О., представник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Сергій Скуратівський, помічник – консультант народного депутата України по виборчому округу 214 Андрій Ювченко.

У своєму виступі голова Комітету Андрій Нєстєрков відмітив основні підсумки діяльності Комітету.

Одним з актуальних напрямів діяльності Комітету стали у поточному році здійснення контролю за благоустроєм та протидія незаконному встановленню МАФів.

Однім із засобів впливу на цю ситуацію є отримання членами органів самоорганізації населення статусу громадських інспекторів благоустрою міста Києва. Тому вперше серед ОСНів Комітет ініціював і 5 його членів – голова Комітету Андрій Нєстєрков, секретар Комітету Алла Поплавська, заступники голови Комітету Олександр Чунаєв, Леонід Вересюк та Ольга Міхальченко – отримали цей статус.

Комітет вжив заходів для призупинення незаконної діяльності кафе «Панорама» на Русанівській набережній біля водонасосної станції і тим самим посприяв відновленню належного благоустрою на цій частині території парку.

Під час реконструкції бульвару Давидову Комітет погодив розміщення паркомісць з обох його сторін і за участі першого заступника голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Кравченка С.О. провів у травні активну роз’яснювальну роботу з мешканцями щодо необхідності їх встановлення. Комітет у жовтні звернувся до Дніпровської райдержадміністрації з проханням вжити заходів щодо демонтажу незаконно встановлених на цих місцях паркувальних пристроїв власниками автомобілів і у листопаді ці пристрої були демонтовані. Тим самим був збережений належний благоустрій на бульварі Давидова і забезпечено вільний доступ до вказаних місць паркування.

Комітетом протягом року неодноразово звертався до органів влади щодо незаконного встановлення тимчасових споруд на території мікрорайону. Завдяки цьому вдалося добитися демонтажу такої споруди на бульварі Давидова. Комітет ініціював питання щодо прийняття районною адміністрацією спільних заходів з благоустрою за участю представників ОСНів відповідних мікрорайонів і очікує відповідної реакції на цю ініціативу.

Комітет продовжив у цьому році діяльність у сфері ремонтних робіт на виконання відповідних власних повноважень. За результатами роботи з керівниками низки житлово-будівельних кооперативів та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, які знаходяться в межах нашого мікрорайону, складені переліки, обсяги та вартість необхідних ремонтних робіт. Зазначені пропозиції знаходяться на розгляді в управління житлово-комунального господарства районної адміністрації.

Важливим здобутком Комітету в цьому напрямі стало прийняття Резолюції круглого столу органів самоорганізації населення Дніпровського району 4 жовтня про прозорий механізм підготовки заявок на проведення ремонтних робіт у Дніпровському районі і розгляд затверджених містом сум, обсягів та адресного переліку цих робіт. Такий механізм залучення ОСНів до цих робіт став кроком до становлення співпраці у їх сформуванні та проведенні.

Протягом року Комітетом здійснювалася нормотворча робота з реалізації власних повноважень у сфері представницької та контрольної функцій. За її результатом Комітетом були направлені проекти 4 локальних нормативно-правових актів до Київради та її виконавчого органу (Київської міської державної адміністрації).

До дати проведення звітної конференції було проведено 7 засідань Комітету, на яких вирішувалися першочергові питання нашої діяльності, і за результатами їх проведення було прийнято не менше 15 рішень.

Станом на 5 грудня було проведено 62 прийоми мешканців мікрорайону і надані консультації 121 громадянину.

З вирішення актуальних проблем мешканців та розвитку мікрорайону станом на 5 грудня 2012 року було отримано 135 листів та відправлено 89 листів.

Учасники конференції підтримали виступ голови Комітету і затвердили звіт Комітету.

Ревізійна комісія Комітету прозвітувала про свою діяльність і відмітила, що ведення Комітетом фінансової звітності відповідало вимогам чинного законодавства.

При обговоренні питання щодо стану благоустрою заступнику голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Кравченку С.О. учасниками конференції було задано багато запитань про дії влади у цій сфері.

Гаряча дискусія велася навколо ситуації з прибиранням тротуарів біля доріг, адже їх неналежне прибирання в нинішніх складних погодних умовах ускладнює пересування русанівців, в першу чергу людей похилого віку, по території мікрорайону. Керівники ЖБК та ОСББ наполягали на тому, що вони прибирають в межах своїх прибудинкових територій. Згідно з кадастровими планами, які вони отримали на ці території, вказані межі завершуються зеленою зоною до вказаних тротуарів. Тому прибирання цих тротуарів мають взяти на себе відповідні структури. За результатами цих дискусій учасники підтримали пропозицію  Кравченка С.О. провести спільну нараду з вирішення цього питання.

На конференції було вирішено організаційне питання – два члени Комітету відповідно до поданих заяв були відкликані і замість них були обрані два нових членів Комітету.

Конференція пройшла активно і дозволила вирішити порушені Комітетом питання.

Для більш детального ознайомлення з діяльністю Комітету надаємо розгорнутий звіт, який був підготовлений у рамках підготовки до звітної конференції і доданий до протоколу її проведення.

Олександр Чунаєв,

головний редактор веб-сайту Комітету