Main menu:

Судовий марафон по автостоянці на вул. Ентузіастів, 49 продовжується

 

29 грудня 2010 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Савицький О.А. розглянув у справі № 2а-2832/09 від 18.08.2009 адміністративний позов заступника Прокурора міста Києва до Київської міської ради про визнання протиправним та скасування її рішення від 26 липня 2007 року №73/1907 і своєю ухвалою залишив цей позов без розгляду.

Треба віддати належне столичній Прокуратурі, вона не забарилася з поданням до Київського апеляційного адміністративного суду відповідної апеляційної скарги (від 04.01.2011 № 05/2/2-7899). У цій скарзі заступник прокурора міста Києва В.В. Шевченко просив наступне: прийняти її до розгляду та скасувати ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва від 29.12.2010 у справі № 2а-395/10 і направити справу до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Справа розглядалася у суді блискавично швидко – протягом 5 та 12 квітня 2011 року – і зазначеним судом було прийнято рішення на користь Прокуратури     м. Києва.

Тепер Шевченківському районному суду м. Києва доведеться розглядати справу по суті, а не шукати можливості уникати цього. Якщо ми приєдналися у Шевченківському райсуді як третя сторона на користь позивача без самостійних вимог, то ми на етапі її розгляду Київським апеляційним адміністративним судом  подали відповідну заяву про таку участь вже із самостійними вимогами. І згідно з цим рішенням суду першої інстанції доведеться розглядати як позовні вимоги нашої прокуратури, так і вимоги Комітету мікрорайону “Русанівка”. Тому прийняття зазначеного рішення вважаємо безумовно позитивним досягненням у цій справі.

Комітет мікрорайону “Русанівка” буде й надалі приймати участь у судовому марафоні і відстоювати у ньому законні інтереси та права русанівців.

Олександр Чунаєв,

заступник голови Комітету мікрорайону “Русанівка”