Main menu:

Зроблено черговий крок у впроваджені медичної реформи у Дніпровському районі столиці

4.05.2012

За інформацією начальника управління охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Даніеля Карабаєва, ті медичні заклади району, що підпорядковуються Управлінню охорони здоров’я Дніпровського району, крім клінічної лікарні № 11 (вул. Рогозівська, 6) та дитячої поліклініки № 2 (вул. Курнатов­ського, 7), реорганізовано в комунальні підприємства з 9 квітня цього року. Про це він заявив кореспонденту місцевого тижневика «D-news» Богдану Красавцєву. Повна версія статті «Лікувальні заклади району отримали нові імена» у цьому тижневику від 13 квітня № 13 (35) додається.

Як завжди,  головний медичний реформатор району спілкується з цією газетою і таку форму спілкування вважає… інформуванням громадськості. На те, що така поведінка не задовольняє мешканців району і Русанівки зокрема, він продовжує не звертати увагу.

Натомість проблеми залишаються і їх потрібно обговорювати, перед тим як їх вирішувати. На жаль, з боку районної влади ми не бачимо реального бажання працювати з громадянами як споживачами відповідних медичних послуг.

Ми будемо й надалі відстежувати хід цієї горезвісної медичної реформи і максимально повно інформувати про це русанівців.

 

«Лікувальні заклади району отримали нові імена

Від понеділка поліклініки та лікарні реорганізовано в комунальні підприємства.

Минулого тижня медичні заклади району перетворили на комунальні некомерційні підприємства. Таким чином їм надали можливість вільно перерозподіляти бюд­­жетні кошти на свої потреби. Ме­­тод фінансування, що має наз­­ву «глобальний бюджет», базується на тому, що лікувальні заклади отримують загальну суму коштів, яка не розписується «по­­статейно», як кошториси бюд­­жетних організацій. Тож, отримавши цей «глобальний бюджет», заклади зможуть витрачати кошти на реальні потреби у відповідності з фінансовим планом, який затверджується згідно з вимогами законодавства України до комунальних підприємств.

— Ті медичні заклади району, що підпорядковуються Управлінню охорони здоров’я Дніпровського району, крім клінічної лікарні № 11 (вул. Рогозівська, 6) та дитячої поліклініки № 2 (вул. Курнатов­ського, 7), реорганізовано в комунальні підприємства з 9 квітня, — зауважив Даніель Карабаєв, на­­чальник Управління охорони здо­­ров’я Дніпровського району.

Реформування передбачає ство­­рення консультативно-діагностичних центрів (КДЦ) та центрів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД).

КДЦ для дорослих розташований на вул. Луначарського, 5. Він ма­­тиме 4 філії: на П. Запорожця, 26; Тичини, 22; Червоноткацькій, 31 та Ентузіастів, 49. У свою чергу дитячий КДЦ, що розміщуватиметься на Тичини, 12, матиме 3 філії: на Ентузіастів, 13а; Курнатовського, 7 та Луначарського, 5.

У КДЦ розміщені лікувально-консультативні відділення, діють діагностичні підрозділи, жіноча консультація, стоматологічне від­­­­ділення, денний стаціонар та ек­­спрес-лабораторії з забірним пунк­том. У центрах ПМСД надаватимуть невідкладну допомогу, діятимуть амбулаторії загальної практики, шкільно-дошкільні служ­­­­би, маніпуляційні та оглядові кабінети, дільнична мережа терапевтів та педіатрів з кількома забірними пунктами».

 

Олександр Чунаєв,

заступник голови ОСН «Комітет мікрорайону «Русанівка»

на громадських засадах